+370 641 02087

Vietnamietiškos kavos paruošimo būdai

Kodėl vietnamiečiai mieliau verda kavą lašeliniu būdu, naudodami tradicinį kavos indelį Fin? Šis metodas turi neabejotinų pranašumų:

  • Leidžia išvirti bet kokią kavą, įskaitant tradiciškai ar originaliai paruoštą, karamelizuotą kavą su specialiais natūraliais priedais;
  • Nereikalauja elektros energijos;
  • Vietnamietiška  kava indeliuose Fin yra sodresnė ir aromatingesnė;
  • Filtruota kava yra sveikesnė;
  • Fin'e virimas savaime yra ir meditacinis procesas, į kurį galima pasinerti taip, kaip lėtai į stiklinę varvanti kava , šis vaizdas ramina ir atpalaiduoja.

Kokia kava tinkama paruošti ją Fin'e?

Ruošiant kavą Fin'e, pirmenybė turėtų būti teikiama vidutiniškai maltai kavai. Smulkiai sumalta kava labiau tinka virti turkiškame indelyje, be to, ji gali tiesiog užkimšti perforuotą filtrą. Imant rupią maltą kavą kavai ruošti Fin'e, skonis bus ne toks intensyvus, o gėrimas bus mažiau aromatingas. Tačiau ši galimybė patinka tiems, kurie nori daugiau europietiškų skonių kavos ir mažesnio gėrimo tirštumo.

Vietnamietiškos kavos paruošimo būdai

Daugelis žmonių mano, kad vietnamietiška kava yra ypač karšta kava su kondensuotu pienu. Tai nėra visiškai tiesa. Vietnamietiška kava, priklausomai nuo regiono ir skoninių pageidavimų, ruošiama skirtingai.


Receptas, kaip gaminti kavą vietnamiečių kalba (cà phê - juoda kava)

Nepaisant vietnamietiškos kavos skonio stiprumo ir sodrumo, ji turi daug mėgėjų vartoti gryna forma - be priedų.

Vietnamietiška  kava visada ruošiama tradiciniu lašinimo metodu, naudojant kavos Fin'a, tai yra perforuotas puodelis su vidiniu presu. Šis filtras paprasčiausiai dedamas ant puodelio ar stiklo, iš kurio vėliau galite gerti šviežiai pagamintą kavą. Nors vietnamiečiams dažniausiai yra įprasta kavą iš karto ruošti didelėmis porcijomis visai dienai.

Pagrindinis vietnamietiškos kavos žingsnis po žingsnio receptas yra gana paprastas.

Vietnamo kavos ingredientai ir įrankiai:

  • Vidutiniškai sumalta vietnamietiška kava (tinka ir kitokia vidutiniškai sumalta)
  • Karštas vanduo (92-95C)
  • Tradicinis vietnamiečių Fin'as (prancūziškas filtras)

Prieš ruošdami, puodelį ir filtrą Fin'a nuplaukite verdančiu vandeniu, kad sušiltų.

Žingsnis 1:

Kavos filtrui skalauti naudokite verdantį vandenį, o puodelį skalaukite, kad virinant kavą sumažėtų šilumos nuostolis dėl per vėsių indų. Taigi kavą tolygiai „pritrauks“ ir suteiks gėrimui skonį bei aromatą.

Žingsnis 2:

Į filtrą įpilkite 3-4 arbatinius šaukštelius maltos kavos (apie 25 gramus) ir tolygiai paskirstykite ant filtro paviršiaus.

Žingsnis 3:

Įdėkite vidinį presą į Fin'ą (varžtas arba presas su įprastu perforuotu - priklausomai nuo modelio). Svarbu išspausti kavą ne per lengvai (tai leis vandeniui per greitai tekėti per kavą ir pilnai nesugerti kavos) ir ne per stipriai (kavai „pritraukti“ reikės per daug laiko). Optimalus suspaudimas yra tada, kai skystis praeina per filtrą 1–2 lašų per sekundę greičiu. Po poros eksperimentų tiksliai suprasite, kiek spaudimo pakanka.

Žingsnis 4:

Padėkite filtrą ant puodelio, lėtai ir tolygiai užpilkite karštu vandeniu (92–95 ° C) ant vidinio filtro, kuris spaudžia kavą filtre, paviršiaus iki pusės. Uždenkite dangčiu. Svarbu kavą pilti ne verdančiu, o šiek tiek atvėsusiu vandeniu, kitaip kavos poskonyje vyraus rūgštumas.

Žingsnis 5:

Po 3-5 minučių atidarykite dangtelį ir visiškai užpildykite karštu vandeniu, tada vėl uždenkite.

Žingsnis 6:

Per 5-10 minučių jūsų vietnamietiška kava bus paruošta! Mėgaukitės!


Skanios ir sodrios vietnamietiškos kavos paslaptis, anot vietnamiečių, slypi žiupsnelyje druskos, kurią reikėtų įdėti ruošiant kavą. Šis paprastas ir prieinamas ingredientas atskleis naujus jūsų mėgstamo gėrimo poskonius.

Šis receptas yra kelių rūšių vietnamietiškos kavos pagrindas. Pagal Vietnamo tradicijas vietnamietiška kava ruošiama trimis versijomis.

Vietnamietiška šalta kava (phêsữa đá)

Šalti gėrimai labiau paplitę Vietnamo pietuose. Ledinė kava vietnamiečių kalba yra puikus sprendimas tiems, kurie nori atvėsti, nudžiuginti ir šiek tiek numalšinti alkį. Ji dar vadinama Saigono kava (ca phe sua da - vietnamietiška ledinė kava) - vietnamietiška kava su ledu.

Norėdami gaminti šaltą vietnamietišką kavą, jums reikės pagrindinio vietnamietiškos kavos recepto, tačiau pirmiausia į stiklinę turite įpilti 3 šaukštus kondensuoto pieno ir, kai kava jau paruošta, įdėti kelis ledo kubelius.

Yra žinoma, kad vietnamiečiai iš karto ruošia didelius kavos kiekius visai dienai, o norėdami paruošti šaltą vietnamietišką kavą, jie supilti kondensuotą pieną ir ledą į stiklinę paruoštos atšaldytos vietnamietiškos kavos. Šis metodas tinka sutaupyti laiką kavos ruošimui, tačiau pašalina estetinį malonumą stebėti užburiantį kavos gaminimo vietnamietiškai procesą.

Taip gražu, jei filtras kavos virimui dedamas ant skaidraus stiklo! Gurmanai pastebi, kad šalta vietnamietiška kava yra sodresnio skonio.

Vietnamietiška šalta kava yra tokia garsi, kad garsūs užsienio svečiai Vietname ieško vietų, kur jos paragauti. Kartą, lankydamasis Saigone, net Kanados ministras pirmininkas norėjo paragauti vietnamietiškos kavos.

Taip pat žinoma, kad kelionės į Hanojų metu buvęs JAV prezidentas Barackas Obama negalėjo pamiršti paminėti vietnamietiškos šaltos kavos. Tai nenuostabu, nes tai, kaip gaminama vietnamietiška šalta kava, ji „Bloomberg“ buvo išrinkta viena iš 10 unikaliausių kavos patiekalų pasaulyje. Be to, žurnalas „CN Traveller“ taip pat įvardijo šį gėrimą kaip pirmąjį gėrimą, kurio negalima neparagauti, jei keliautojai turi galimybę apsilankyti Vietname.

Karšta vietnamietiška kava su kondensuotu pienu (cà phê sữa đặc)

Vietnamietišk karšta kava yra tradicinis gėrimas Vietnamo šiaurėje. Taip yra dėl vėsesnio klimato. Paruošti karštą vietnamietišką kavą taip pat paprasta. Pagrindas yra aukščiau aprašytas receptas, kaip gaminti vietnamietišką kavą Fin'e, vienintelis skirtumas yra tas, kad pirmiausia į stiklinę turite įpilti 3 šaukštus kondensuoto pieno ar sausos kokosų grietinėlės.


Be 5 garsių pasaulyje kavos virimo stilių, būtent amerikietiško, vokiško, šveicariško, itališko ir prancūziško, kapučino kavos metodas Vietname yra vienas iš 15 geriausių pasaulyje kartu su kitais kavos ruošimo būdais pagal „Condé Nast“.

Papaskojome jums apie tradicines klasikines vietnamietiškos kavos ruošimo galimybes. Vietnamietiška  kava leidžia jums paruošti kavą ir išgauti klasikinius skonius bei paįvairinti juos įvairiais natūraliais vietnamietiškos kavos skoniais - lazdyno riešutų, karamelės ir šokolado aromatais ...

Eksperimentai su vietnamietiškos kavos skoniais visada sužavi skoniu, paprastumu ir natūralumu.

Atraskite tikrąjį vietnamietiškos kavos skonį. Išbandykite vietnamietiškos kavos receptų variantus ir pasidalinkite savo atsiliepimais.


51 16/09/2021
Susiję produktai